Skandal na pomolu / Tyson Fury gubi živce zbog povezivanja s irskim narkobosom: 'Što želite da napravim po tom pitanju?'

Image
Foto: profimedia.hr

Pred iznimno važan meč protiv Dilliana Whytea , Tysona Furya uznemiravaju novinarska pitanja o navodnoj povezanosti s Danielom Kinahanom, vođi irskog narkokartela

22.4.2022.
19:05
profimedia.hr
VOYO logo

Tyson Fury se u subotu bori protiv Dilliana Whytea na Wembleyu pred više od 90 tisuća gledatelja. Tvrdi kako se opet povlači u mirovinu te odašilje jako pozitivne vibracije prije tog meča no našao se u nezgodnoj situaciji zbog povezivanja s Danielom Kinahanom.

Riječ je o glavi irskog narkokartela za kojim je SAD raspisao tjeralicu i ponudio višemilijunsku nagradu za informacije koje mogu dovesti do njegovog uhićenja. Kinahan je sa svojom obitelji dio organizirane trgovine opijatima. Također, vodio je MTK Global, boksačku organizaciju koja je prestala s radom sredinom ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine mu se javno zahvalio

Obitelj Kinahan je upletena i u mafijaški obračun u kojem je od 2015. stradalo čak 18 ljudi u Dublinu, a ono što Furyja dovodi u neugodnu situaciju je činjenica da je u jednom periodu karijere bio blizak sa spomenutim narkobosom.

Image
Dogovorena borba /

Najbolji se vraća u ring: Fury 23. travnja na Wembleyju u borbi za koju će zaraditi 30 milijuna

Image
Dogovorena borba /

Najbolji se vraća u ring: Fury 23. travnja na Wembleyju u borbi za koju će zaraditi 30 milijuna

Prije dvije godine Tyson Fury se čak i javno zahvalio Danielu Kinahanu na svome Twitter profilu. Iako mu se tada javno zahvaljivao, sada teškaški šampion postane prilično nervozan kada ga se pita za taj odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su mediji tijekom ovog perioda na konferencijama za medije uglavnom izbjegavali škakljivo pitanje, a paralelno s tim nagađali o odnosu Furyja i Kinahana novinar Sky Sportsa je prekjučer Gypsy Kinga licem u lice pitao za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije moja briga'

''Dobio sam milijun pitanja o tome. Kao što sam vam rekao, ne tiče me se i ja nisam uključen u poslove drugih ljudi. Ne zabrinjavaju me takve stvari'', konstatirao je Fury, a nakon što se novinar odbio zadovoljiti tim odgovorom šampion je polako počeo gubiti živce.

''I što želite da napravim po tom pitanju? Rekao sam vam tri puta da to nema veze sa mnom i briga me. Što čovjek radi u svom biznisu, nije moja briga. Ja sam boksač i ne miješam se drugima u posao. Ako je napravio nešto, nije me briga. Jedino što me zanima jeste ono što ja radim, a ja se ne bavim ničim osim boksom. Da vam budem iskren, ja nisam blizak s nikim osim moje žene i djece. Kraj priče'', završio je ovu temu Fury.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nicola Tallant, urednica Sunday Worlda, pak, tvrdi da je Kinahan puno vezaniji za Furyja i njegovu karijeru no što Gypsi King želi priznati. Konstatirala je kako je upravo irski narkobos najzaslužniji za nastavak Furyjeve karijere te da mu je upravo on odplatio dugove i vratio ga u dvoranu. Konkretnih dokaza za povezivanje Tysona Furyja s poslovima Daniela Kinahana nema no ova tema zasigurno neće nestati te mu ove špekulacije sigurno ne idu na ruku pred ovako bitan meč s Whyteom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo