Centar Miami Heata želi igrati za Hrvatsku!

Bivšem cibosu Justinu Hamiltonu nakon odlaska iz Zagreba ne ide tako loše u karijeri. Uspio se izboriti za mjesto u NBA ligi, Miami Heat računa na njega, a on bi želio zaigrati za - Hrvatsku.

13.1.2015.
11:04
VOYO logo

Hrvatska zapravo ima tri igrača u NBA ligi, uz Bogdanovića i Rudeža, svi smo zaboravili na još jednog košarkaša čije ime ne zvuči nimalo hrvatski - na Justina Hamiltona. Njegovamajka je Hrvatica, on je i dio djetinjstva proveo ovdje, čak je i jedan razred osnove škole završio u Zagrebu. Ostatak života do ljeta 2012. godine je proveo u SAD-u, sve dok nije potpisao ugovor s cibosima.

Do kraja godine već je napustio Zagreb, nije mu se svidjelo što kasne primanja, a već je prošle sezone dogurao do NBA lige. Odigrao je osam utakmica (Miami i Charlotte), a od ove jeseni se izborio za mjesto u Miami Heatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/qIA4frjyD5A

U razgovoru za CroatianSports.com je ponovio kako bi želio igrati za Hrvatsku. S takvom je idejom stigao i 2012. godine u Zagreb, a sad je opet izrazio želju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo službenih razgovora, ali bilo bi lijepo zaigrati za reprezentaciju tijekom karijere", kazao je 213 cm visoki Hamilton.

Kvalitetnih centara nikad dosta, 24-godišnji Hamilton ove sezone igra u prosjeku 14 minuta, zabija u prosjeku tri poena i ima 2.3 skoka. Možda ne bi bilo loše poslati i njemu poziv za pripreme pred Eurobasket 2015, kojem je Hrvatska jedan od organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo