FANATIK BEZ PREMCA: / Suigrač se prisjetio anegdote o Draženu i sobnom biciklu

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
11.10.2015.
18:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U skupini nekadašnjih Petrovićevih suigrača spada i Danny Ainge, nekadašnji sjajni košarkaš, a danas predsjednik Boston Celticsa s kojima je u igračkim danima osvojio dva naslova NBA prvaka. Ainge je prvi put uživo gledao Dražena na McDonald's Openu u Madridu 1988. godine, a sudbina je htjela da su nešto kasnije igrali zajedno u Portlandu i postali dobri prijatelji.

"Košarka mu je bila sve"

"Kada me Sacramento 1990. mijenjao u Portland, Dražen i ja smo razvili poseban odnos. Puno smo vremena proveli zajedno tijekom te sezone, prije treninga, poslije treninga, na putovanjima. Puno smo puta ručali zajedno. Naše je prijateljstvo počelo zbog mog velikog poštovanja prema njemu. Čitao sam puno o njemu, ali kad sam ga vidio na McDonald's Openu, još sam ga više zavolio kao igrača", ispričao je Ainge za Boston Herald.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović u Portlandu nikad nije dobio pravu priliku, a kvalitetu je potvrdio nakon odlaska u New Jersey Netse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bio odličan u obrani i nije bio posebno brz, ali je itekako dobro razumio ofenzivni dio igre i bio je veliki natjecatelj. Puno veći nego što su ljudi mislili. Košarka mu je bila sve", rekao je Ainge, pa se prisjetio jedne anegdote iz zajedničkih dana u Portlandu.

"Bio je potpuno posvećen"

"Jesam li vam ikada ispričao priču o sobnom biciklu? Jedan dan smo imali jutarnji trening nakon kojeg smo ostali vježbati šut. Uzeli smo nakon toga ručak i otišli u njegov stan jer nije bilo puno vremena do sljedećeg treninga. Dražen je krenuo voziti sobni bicikl, a ja sam zaspao. Kad sam se probudio, on je još uvijek vozio bicikl. Sat vremena kasnije ponovno smo bili u teretani. Eto koliko je bio fanatičan", dodao je Ainge i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dražen je bio potpuno posvećen košarci. Drago mi je da je imao sjajnu sezonu u Netsima. I u Portlandu su svi vidjeli njegov potencijal, ali pored Clydea Drexlera i Terryja Portera nije mogao zablistati. Siguran sam da bi u konačnici postao All-Star igrač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo