MNOGE ZVIJEZDE ODBILE POZIV, ALI...: / Amerikanci će u lov na olimpijsko zlato u itekako moćnom sastavu

Image
Foto: AFP, David Becker

Izbornik američke košarkaške reprezentacije Mike Krzyzewski objavio je konačni popis putnika od 12 igrača koje će povesti na Olimpijske igre u Rio de Janeiru koji se održava od 5-21.

26.6.2016.
16:58
AFP, David Becker
VOYO logo

Krzyzewski je ovoga ljeta bio suočen s brojnim otkazima igrača, pa su na njegovom popisu tek dvojica igrača koji su osvojili zlato prije četiri godine u Londonu. To su šuter New York Knicksa Carmelo Anthony i krilo Oklahoma City Thundera Kevin Durant.

Prvi favoriti za zlato

Uz njih boje SAD-a branit će još novi prvak s Cleveland Cavaliersima, sjajni bek Kyrie Irving, zatim trojac iz sastava prošlogodišnjih prvaka i ovogodišnjih finalista Golden State Warriorsa Draymond Green, Klay Thompson i Harrison Barnes, te Paul George (Indiana), DeMarcus Cousins (Sacramento), DeAndre Jordan (LA Clippers), Jimmy Butler (Chicago), DeMar DeRozan i Kyle Lowry (oba Toronto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakinuti otkazima velikih imena

Zbog ozljeda ili umora poziv u reprezentaciju odbili su prvak svijeta s Cavsima LeBron James (Cleveland), MVP osnovnog dijela netom završene NBA sezone Stephen Curry (Golden State), sjajni bek San Antonijo Spursa Kawhi Leonard, Damian Lillard iz Portland Trail Blazersa, Russell Westbrook iz Oklahoma City Thundera, James Harden iz Houstona, LaMarcus Aldridge, krilni centar koji je početkom sezone 2015./16. došao u San Antonijo, Anthony Davis iz New Orleansa, John Wall iz Washingtona, Blake Griffin i Chris Paul iz LA Clippersa. Od njih 11 zlato iz Londona imaju James, Westbrook, Harden, Davis i Paul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo