Neugodan udarac / Ne padnu li Francuzi, a Španjolska pobijedi Njemačku, Hrvatska će biti u nezgodnoj situaciji

Image

Izgube li naši od Francuske, a Njemačka ne slavi nad Španjolskom, Hrvatska ostaje na 5. mjestu

23.1.2019.
17:59
VOYO logo

Pljuska Islandu od Brazila, koji ih je u susretu posljednjeg kola glavne runde svladao 32:29, ujedno je bila i pljuska hrvatskim rukometašima. 

Brazilci su si ovom pobjedom osigurali mogućnost osvajanja 4. mjesta u skupini, čime bi igrali utakmicu za 7. mjesto i kvalifikacije za Tokio, no još neke stvari se moraju odviti u njihovu korist. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Brazil bi osvojio 4. mjesto u slučaju poraza hrvatske reprezentacije od Francuske i uz uvjet da Njemačka večeras u 20:30 ne uspije pobijediti Španjolsku

Takva situacija iznimno je nepogodna i za naše reprezentativce. Naime, izgube li naši od Francuske, a Njemačka ne slavi nad Španjolskom, Hrvatska ostaje na 5. mjestu u skupini i gubi mogućnost plasmana u prvih osam na SP-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju poraza Hrvatske i Španjolske, Brazilci će u krugu reprezentacija sa četiri boda ostati na petom mjestu, zbog uvjerljivog poraza (36-24) od Španjolaca koji bi u tom krugu bili treći, a naši rukometaši četvrti.

Jedno je sigurno - Hrvatskoj reprezentaciji pobjeda nad Francuskom jamči treće mjesto u skupini i mjesto u kvalifikacijama ua Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, čak i crni scenarij opisan u ovom tekstu ne bi Hrvatsku izbacio iz kombinacija za kvalifikacije za OI. Detaljnije o tome pročitajte OVDJE.

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati uRTLplay digitalnoj videoteci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo