FASCINANTAN JE / Frapantan podatak koji jasno pokazuje kakva je naš Luka mašina: Rijetko tko se može pohvaliti ovim podvigom

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Luka Modrić je i s 37 godina na leđima jedan od najboljih veznjaka na svijetu

4.1.2023.
14:23
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prema najvećoj zajednici navijača Real Madrida, stranici Madrid Xtra koja okuplja gotovo 600 tisuća ljubitelja Reala, najkonzistentniji igrač Real Madrida u 2022. godini bio je Luka Modrić. Modrić je bio jedan od krucijalnih igrača Reala u osvajanju Lige prvaka i španjolskog prvenstva prošle sezone.

Image
NOVI ZAPLETI /

Englezi pišu o velikom preokretu u slučaju Oršić: Southampton je saznao vijest koja bi ih mogla ohladiti?

Image
NOVI ZAPLETI /

Englezi pišu o velikom preokretu u slučaju Oršić: Southampton je saznao vijest koja bi ih mogla ohladiti?

U 2022. godini desetka Real Madrida je ukupno skupila 46 nastupa za Kraljeve, te je u njima postigao osam pogodaka te pridodao devet asistencija. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je prema Twitter zajednici izglasan kao najkonstantniji igrač, a najbolji je bio Karim Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se društvenim mrežama proširio frapantan podatak. Naime, objavljeno je koji su nogometaši imali najviše nastupa u 2022. godini, a, pogađate, na toj listi se našao i naš Luka.

Image
Foto: Profimedia

Čudesan je naš Luka

Nevjerojatno je da hrvatski kapetan s 37 godina na leđima igra sjajno, ali što je još više nevjerojatno, i često. Najviše utakmica u prošloj godini odradio je stoper Liverpoola i Nizozemske Virgil Van Dijk, njih 64. Drugo mjesto dijele trojica igrača: Vratar Crvene zvezde i Kanade Milan Borjan, portugalska uzdanica i veznjak Manchester Cityja Bernardo Silva te najbolji mladi igrač SP-a, argentinski veznjak i igrač Benfice Enzo Fernandez. Sva trojica su odigrala 63 utakmica u protekloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Enzo Fernandez: Benfica -> Chelsea (120 milijuna eura)

Na trećem mjestu se našao naš Luka Modrić koji je odigrao čak 62 utakmice računajući one za Real i Hrvatsku. S njim su na trećem mjestu vratar Liverpoola i Brazila Alisson Becker i zvijezda Tottenhama i Engleske Harry Kane. Primjera radi, van Dijku je 31 godina, Borjanu 35, Silvi 28, Fernandezu 21, Alissonu 30, a Kaneu 29. Modrić je daleko najstariji igrač, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Brojan s 35 godina vratar, što znači da dulje može igrati na vrhunskom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić igra na jednoj od najzahtjevnijih pozicija u svijetu nogometa, a svejedno je odigrao toliko susreta. Njegova važnost za Real i Hrvatsku je ogromna, što samo pokazuje o kakvom se velikom, fantastičnom igraču radi. Rijetki su sportaši koji su uspjeli ostati na tako visokoj razini kada premaše 35. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo