To će biti čudo: Poljud će izgledati kao Wembley!?

27.5.2014.
20:37
VOYO logo

Nakon što inspekcija HNS - a nije odobrila Hajduku licencu za stadion Poljud, što bi značilo da će splitski klub svoje utakmice morati igrati na stadionu Dugopolje, očito su u klubu ozbiljno shvatili taj problem.

Licenca za igranje europskih, a samim time i prvenstvenih utakmica na Poljudu za sezonu 2014/15 još uvijek se ganja, a iz kluba su predstavili plan i program što će se to točno sve napraviti na Poljudu kako bi spomenuti stadion zadovoljavao sve uvjete i dobio licencu. Idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Sportskih novosti, Poljudu je važan video-nadzor, zbog njega je Poljud na čekanju kod HNS, na tom planu "bijeli" su ažurirali odabir izvođača i ugovor, radovi samo trebaju početi. A oni će, navodno, početi u srijedu. Kamere će snimati cijeli perimetar stadiona, i van, i unutra. Rok za kamere je sredina srpnja ali u klubu ne dvoje da će nadzorni radovi biti obavljeni na vrijeme.

//www.youtube.com/embed/kCXEautULzM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi zahvat će biti travnjak i sa njim se kreće isto kad i sa spomenutim nadzorom. Na Poljudu će se postaviti kombinacija prirodne i umjetne trave kakva je već u Londonu na Wembleyju, Emiratesu od Arsenala, itd. Deset posto umjetne trave osnažit će novi prirodni travnjak i po tome će Poljud biti prvi u cijeloj regiji! Biti će ovo skup zahvat, ali takvo šminkanje košta.

"Hajduk je taj koji radi ugovor, mi smo tu da vidimo na koji način da urgiramo i kontroliramo sastavljanje tog ugovora. U proračunu postoje osigurana sredstva za ulaganje u objekte koje koriste klubovi u kojima je Grad većinski vlasnik. U ovom slučaju oko dva milijuna kuna", otkrio je pročelnik za sport Grada Splita Hrvoje Akrap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo