Gradonačelnik napao Šukera: 'Želimo da jasno kaže da neće u Split'

Predsjednik HNS-a Davor Šuker samoinicijativno je odlučio da će se kamp Vatrenih graditi na zagrebačkim Sveticama, odmah pored maksimirskog stadiona. Odgovor iz Splita nije trebalo dugo čekati.

9.1.2014.
13:53
VOYO logo

"Izjava Šukera da će Zagreb biti naš nogometni centar je zaista nekorektna, HNS nije zagrebački nogometni savez. Ne dirajući se u grad Zagreb, HNS bi trebao razmišljati o Hrvatskoj, a ne o jednom gradu. Prethodno su imali saznanja da su ministar Jovanović i Vlada skloniji da to ide u Split, jer drže, kao i ja, da je Split primjereniji na nekoliko načina", izjavio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i dodao:

"Split je poznat kao sportski grad, ima bolju klimu i stadion koji traži manje iznose za uređenje. Mi s 10 milijuna eura možemo potpuno obnoviti Poljud i okolinu. Prema tome, izjava Šukera i HNS-a eksplicitno govoreći o Zagrebu je potpuno nekorektna. Valjda je Šuker zaboravio da je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Uputit ću dopis resornom ministarstvu i zatražiti pomoć, a onda ćemo se i mi kandidirati. Želimo da HNS jasno kaže da neće u Split."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da ponovi da je protiv kandidature Splita, to će značiti i da je protiv grada Splita. Smeta mi što nema razgovora. A nemaju podršku Vlade. Ministar i ja smo zajedno rekli da je Split bolji izbor, Vlada također. Mogli smo barem sjesti i razgovarati da vidimo kako razmišljamo", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo