LEGENDA UDARILA NA LEGENDU: / 'Fergusonu trebaju naocale'

13.5.2015.
9:46
VOYO logo

Ferguson je 2009. iz Le Havrea u juniorsku momcad doveo supertalentiranog francuskog veznjaka Paula Pogbu, da bi ga tri godine kasnije besplatno pustio u Juventus, procijenivsi da ipak nije kalibar za Old Trafford. Kakva pogreska! Pogba (22) je danas jedan od najboljih svjetskih veznjaka, upravo onakav kakav Unitedu ocajnicki nedostaje, a Juventus ce na njemu ovo ljeto zaraditi pravo bogatstvo.

Da je Ferguson s Pogbom napravio tesko shvatljivi propust smatra i vratar Juventusa Gianluigi Buffon koji Francuza smatra jednim od najboljih nogometasa danasnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo sam u nogometu, a odluka Alexa Fergusona i Manchester Uniteda da pusti Pogbu je jedna od najcudnijih koje sam ikada vidio. Nakon samo nekoliko treninga svi smo vidjeli koliko je dobar. Mislili smo da ljudima u Manchesteru trebaju naocale", rekao je Buffon za Daily Express i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam vidio igraca koji je toliko dobar u tim godinama. Snazan je, tehnicki nadaren i cudesno svestran. Pogba radi stvari koje samo on moze, slicno kao Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo. United je dopustio vrhunskom igracu da ode, ali za nas je to bila dobra vijest."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo