Vječni turski derbi / Kaos u Istanbulu: Tučnjava, povlačenje za kosu i prijetnje predsjednika

Image
Foto: profimedia

Vječni turski derbi opet je imao niz incidenata nakon pobjede Fenerbahçea u nedjeljnoj utakmici turske lige

20.5.2024.
13:33
profimedia
VOYO logo

Utakmica između Galatasaraya i Fenerbahçea tzv. Interkontinentalni derbi, jedan je od najžešćih i najopasnijih derbija. Nerijetki su neredi u Istanbulu tih dana te se za svaki derbi očekuje određeni incident. Nedjeljni derbi ovih mrskih rivala u tom pogledu nije razočarao.

Image
U UTRCI ZA NASLOV /

Livaković sjajan u pobjedi Fenera kod Galatasarayja s igračem manje

Image
U UTRCI ZA NASLOV /

Livaković sjajan u pobjedi Fenera kod Galatasarayja s igračem manje

U utakmici 37. kola Turske Superlige momčad Dominika Livakovića pobijedila je 1-0 u gostima kod Galatasaraya i smanjila zaostatak na tri boda za Galatom koji drži čelnu poziciju lige. Ipak Fener će teško do naslova jer je ostala samo jedna utakmica do kraja prvenstva te čeka kiks ljutih rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice igrači Fenerbahçea htjeli su proslaviti pobjedu s navijačima i predsjednikom kluba Alijem Koçom koji se spustio na teren.

Prilikom proslave izvjesili su svoju zastavu s grbom, na što se pobunio upravitelj stadiona Ali Çelikkıran koji je pokušao uzeti zastavu.
Uskoro je nastala tučnjava i pravi nered, a internetom kruži snimka kako je Emre Kartal, sin trenera žuto-plavih İsmaila Kartala napao Çelikkırana i time započeo kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski Hurryet prenosi kako su u tučnjavi sudjelovali i glavni tajnik Galatasaraya Eray Yazgan i ostali dužnosnici klubova. Druge turske novine, Sebah prenose kako je bivši šef Fenera Hulusi Belgü zgrabio Çelikkırana za kosu, a da se sadašnji predsjednik Koç derao na Yazganua da će dobiti batina ako ne ode.

Na kraju su se strasti smirile, no neredi su nažalost prešli na ulicu gdje su navijači Fenera i Galate imali međusobni okršaj sve dok policija nije intervenirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće biti još dugo mira u Istanbulu jer je Galatasaray odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv Kartala i predsjednika Koça, te izgleda kako će se sukob s terena nastaviti u sudnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo