NISKO DA NIŽE NE MOŽE: / Pogledajte kako je šef Bayerna ponovo ružno ponizio Niku Kovača

Image
Foto: Profiemdia

Hrvatski je trener smjenjen je nakon prve mini-krize u novoj sezoni prije nešto manje od dva mjeseca

26.12.2019.
21:59
Profiemdia
VOYO logo

Mogu Bavarci pisati i govoriti što žele, ali nitko ne može osporiti Niki Kovaču da je imao uspješnu sezonu na klupi minhenskog Bayerna. Ostarjelu, potrošenu i pomalo indisponiranu skupinu doveo je do dvostruke krune i još je uzeo Superkup, dakle tri tiule u prošloj sezoni, a u Bayernu to jednostavno nije bilo dovoljno.

Hrvatski je trener smjenjen je nakon prve mini-krize u novoj sezoni prije nešto manje od dva mjeseca, a smjenjen je uz takoreći salve negativnih komentara, kako klupskih legendi, uprave, pa čak i vlastitih igrača. Danima, tjednima, mjesecima nakon otkaza i dalje se udaralo po Kovaču, bez obzira na to što više nije bio niti blizu kluba niti je komentirao ružan kraj s klubom u kojem je proveo najbolje nogometne godine i kojima je kao trener donio dvije vrlo važne titule, što je s njegove strane vrlo gospodski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Niko Kovac the Bayern Munich manager Tottenham Hotspur v Bayern Munich, UEFA Champions League, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 01/10/2019, Image: 475018264, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Provocira Kovača

No, zanimljivo je primijetiti kako u Bayernu i dalje imaju potrebu, čak i suptilno, podbati Niku Kovača. Eto, izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge, koji ionako nikada baš previše nije volio Kovača što je dokazivao javno kritizirajući njegov rad, napravio je vrlo ružnu gestu u svom posljednjem pisanom istupu. Naime, čak su i njemački mediji primijetili kako se Rummenigge ružno ponio prema Kovaču u svom osvrtu na 2019. godinu.

Na Badnjak je Bayern objavio Rummeniggeovo pismo u kojem je ovaj komentirao cijelu prošlu sezonu i godinu, a u cijeloj toj svojoj opširnoj besjedi niti jednom nije spomenuo Niku Kovača, čovjeka koji mu je donio dvije najjače domaće titule. Ono što još više može zaboljeti jest činjenica da je nahvalio Hansija Flicka, aktualnog trenera Bayerna koji je prvo kao privremena zamjena preuzeo momčad, a sada je, čini se, dugoročno rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji su donijeli isti zaključak pa se novinar TZ upitao nije li ovo pismo zapravo provokacija upućena Niki Kovaču? Evo, ako netko želi vidjeti i uvjeriti se cijelo pismo može pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo