OVO TREBAJU VIDJETI SVI NOGOMETAŠI: / Legendarni Keane objasnio zašto se igrači ne bi trebali odreći plaće - 'Ne dajte da to rade'

Image
Foto: Profimedia

Žestoko osuđuje one koji tvrde da su nogometaši razmaženi milijunaši i onda proziva vlasnike klubova

24.4.2020.
15:00
Profimedia
VOYO logo

Još u vrijeme igračkih dana, robusni Irac, Roy Keane, stvorio je sliku o sebi kao o beskrupuloznom tipu koji se ne boji reći što misli i to ne samo protivniku, već i suigračima pa čak i trenerima. Što misli, Keane to i kaže ili još bolje, napravi, a tako je i danas kada se uglavnom javlja samo kada treba nekoga kritizirati ili komentirati teme koje ostali izbjegavaju.

Zbog toga je Keane danas vrlo cijenjeni televizijski komentator i nogometni "opinion maker", a sada se oglasio s poprilično kontroverznim stavom oko toga trebaju li se igračima rezati plaće za vrijeme konoronakrize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

'Ne dajte da vas lome'

"Da još igram u nekom od većih klubova, nema toga tko bi me natjerao da pristanem na smanjenje plaće. Prvo, nije ničiji posao što radim sa onim što zaradim. A drugo, ne vjerujte onome što čitate kad su iznosi ugovora u pitanju. I treće, igrači, ne dajte da vas lome s tim pritiskom kako ste razmaženi bogataši", rekao je Keane.

Žestoko osuđuje one koji tvrde da su nogometaši razmaženi milijunaši i onda proziva vlasnike klubova... "Ne znam postoji li itko tko toliko troši u humanitarne svrhe i da bi pomogao drugima, vratio zajednici u kojoj živi ili iz koje je potekao kao nogometaši. Osim toga, ljudi, opametite se. Pljujete nogometaše da su razmaženi milijunaši, a vlasnici klubova su multimilijarderi i to okrutni milijarderi", veli Keane pa dodatno naglašava...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki poslovni ugovor je osobna stvar poslodavca i zaposlenog. Čudi me koliki su sad spremni stati u taj red da bi pljuvali po igračima. Ta ideja da bi nogometaši trebali iz moralnih razloga pristati na smanjenje plaća, to je: besmislica. Pa nije to ušteda koja ide u državnu blagajnu ili u džep radnika nego ostaje u džepu pohlepnog multimilijardera", oštro će Irac.

Image

, Image: 428680394, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: News Images / Alamy / Alamy / Profimedia

'Moj odgovor bio bi - ne'

Kaže Keane, ako je riječ o biznisu, onda se vlasnici toga trebaju i držati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod baš svakih pregovora o novom ugovoru u ama baš svakom klubu vlasnici i direktori daju do znanja kako je u pitanju čisti biznis i ništa drugo. Okay. Takva su pravila igre, može. Ali kad dođe vrijeme za isplatu, e onda ćete se držati onoga što ste potpisali. Jer to je čisti biznis, nije li tako", pita se Keane.

"Veliki i bogati klubovi danas zovu igrače pa im udaraju na savjest i pričaju o moralu. Neka pristane tko hoće. Moj odgovor bio bi - 'Ne. Neću'. I kraj razgovora. Govori se o teškim vremenima... Za koga su teška? Za milijardere koji su vlasnici tih klubova?! Možete si misliti", zaključuje Keane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo