NEREDI U KRANJČEVIĆEVOJ / Policija privela 11 huligana na okršaju Lokomotive i Rijeke, jedan pogodio policajca

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prije i tijekom utakmice privedeno je ukupno 10 navijača dok je jedan navijač priveden nakon odigrane utakmice

29.4.2024.
15:14
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Utakmica Lokomotive i Rijeke na stadionu u Kranjčevićevoj završila je pobjedom domaćina 3-1, a susret je obilježen i intervencijama policije koja je dan kasnije objavila priopćenje o broju uhićenih i radnjama koje su dovele do istih. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Image
'DINAMO ĆE TEŠKO IZGUBITI' /

Lokomotiva preusmjerila tok Rijeke: 'Sopić tri stvari itekako dobro zna, a najbitnije tek treba vidjeti'

Image
'DINAMO ĆE TEŠKO IZGUBITI' /

Lokomotiva preusmjerila tok Rijeke: 'Sopić tri stvari itekako dobro zna, a najbitnije tek treba vidjeti'

"Na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između NK „Lokomotiva“ i HNK „Rijeka“, odigranoj jučer, 28. travnja 2024. s početkom u 19.30 sati na Stadionu „Kranjčevićeva“ u Zagrebu, policijski su službenici prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u svojoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz suradnju svih sudionika zaduženih za osiguranje zajedno s policijom, prije odigravanja utakmice na istočnoj tribini stadiona „Kranjčevićeva“ pronađeno je 27 komada pirotehničke galanterije od čega 12 bengalki, 5 petardi, 8 improviziranih petardi i dvije tzv. Rimske svijeće.

Image
Foto: PU zagrebačka

U službene prostorije policije privedeno je ukupno 11 osoba zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - sve gostujući navijači, od čega je 10 osoba privedeno zbog posjedovanja pirotehnike (od kojih su četvorica maloljetnici), dok je jedan gostujući navijač priveden zbog narušavanja javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije i tijekom utakmice privedeno je ukupno 10 navijača dok je jedan navijač priveden nakon odigrane utakmice.

Nakon odigrane utakmice prilikom preprate gostujućih navijača, na raskrižju ulice Florijana Andrašeca i Tratinske ulice jedan gostujući navijač iz kolone bacio je staklenu bocu u smjeru policijskih službenika koja je udarila policijskog službenika u zaštitni prsluk, poradi čega su policijski službenici nad njim radi sprječavanja bijega, nakon što se oglušio na izdanu mu zapovijed da pođe s njima, uporabili sredstva za vezivanje. Na istoj lokaciji iz iste skupine bačeno je i pirotehničko sredstvo koje je na cesti do kraja izgorjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijač je zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Image
Foto: PU zagrebačka

Kontroliranjem situacije spriječeni su daljnji incidenti te je prepraćeno oko 200 osobnih automobila i 25 kombi vozila s gostujućim navijačima, tijekom čega nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika kao ni navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice - audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo