ROSSONERI LAGANO 'PIKAJU' / Prvak Italije nije izdržao: 'Milan je babaroga za Dinamo'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Milan objavio činjenice na svojoj kupskoj web stranici kad su u pitanju srazovi ova dva kluba

24.10.2022.
18:51
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ako gledamo povijest, ona za Dinamo i nije dobra. Milan se na svojoj službenoj web stranici pohvalio "zabavnim činjenicama" kad su u pitanju Dinamo i Milan.

Image
PLAVI TRENIRALI, ROSSONERI ŠETALI /

Dinamo i Milan odradili posljednje treninge: Večer prije velike bitke procurio mogući sastav Plavih

Image
PLAVI TRENIRALI, ROSSONERI ŠETALI /

Dinamo i Milan odradili posljednje treninge: Večer prije velike bitke procurio mogući sastav Plavih

'Dinamo niti protiv jedne euro ekipe nije toliko puta izgubio'

"AC Milan je pobijedio u svih pet svojih prethodnih susreta sa zagrebačkim Dinamom u Europi, uključujući i kvalifikacijske utakmice. Rossoneri predstavljaju babarogu za Hrvate, koji ni protiv jedne druge europske ekipe nisu doživjeli toliko poraza. Dinamo je momčad protiv koje je AC Milan odigrao najviše utakmica u Europi a da je pritom pobijedio u svakoj", piše na stranici Milana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ovo gostovanje za nas jako je bitno. Protiv Dinama ćemo tražiti tri boda i tako htjeti ugrabiti sudbinu u svoje ruke u ovoj grupi E", navodi se ua web stranici...

"Rossoneri će treći put u svojoj povijesti izaći na travnjak stadiona Maksimir u Zagrebu. Milan je tamo do sada upisao dvije pobjede, prvo 3:1 u Kupu pobjednika kupova 1973., a zatim 3:0 uzvratnu pobjedu u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, Milan će imati težak posao sutra: Dinamo je izgubio samo jednu od zadnjih pet domaćih utakmica u Ligi prvaka (protiv Manchester Cityja 2019.)", stoji u nastavku teksta.

'Želimo bodove'

Zanimljivo, Dinamo je pet puta izgubio i od Ajaxa, a idući na listi je još jedan suparnik iz ove skupine. Dinamo je u povijesti izgubio četiri utakmice od Red Bull Salzburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratimo se mi bodovima. Nakon što su postigli četiri gola u prve dvije utakmice u skupini, Rossoneri nisu uspjeli pogoditi mrežu u sljedeća dva susreta protiv Chelseaja. Stoga će biti važno vratiti se na bodovne načine. AC Milan je posljednji put odigrao tri uzastopne utakmice Lige prvaka bez postignutog gola 2011. godine.

Olivier Giroud na gostovanjima je u formi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olivier Giroud, koji je zabio u obrnutom susretu, postigao je 19 golova u karijeri u Ligi prvaka, od kojih je 14 postigao u gostima (74%). U povijesti natjecanja, od svih igrača koji su zatresli mrežu najmanje 15 puta, samo Timo Werner ima veći postotak u tom pogledu."

Image
Foto: PIXSELL

'Čeka se Rafael Leão'

"U Zagrebu će Rafael Leão nastojati postići svoj prvi gol u Ligi prvaka ove sezone. Unatoč tome, Portugalac je već pronašao način kako utjecati na ovosezonsko natjecanje: tijekom prva četiri dana utakmice samo je Vinícius Júnior izveo više driblinga od Rafe, koji ih ima dvanaest."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo