SRBIN NUDI BUBREG IVANU KLASNIĆU: / 'Hrvati su nam puno toga lošeg napravili, ali bitno je tko je kakav čovjek'

Image
Foto: AFP, FREDRIK VON ERICHSEN

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić proživljava novu životnu dramu.

30.9.2016.
9:57
AFP, FREDRIK VON ERICHSEN
VOYO logo

NOVA ŽIVOTNA DRAMA IVANA KLASNIĆA: Bivšem Vatrenom otkazuje bubreg… Čeka treću transplantaciju

Image
NOVA ŽIVOTNA DRAMA IVANA KLASNIĆA: /

Bivšem Vatrenom otkazuje bubreg... Čeka treću transplantaciju

Image
NOVA ŽIVOTNA DRAMA IVANA KLASNIĆA: /

Bivšem Vatrenom otkazuje bubreg... Čeka treću transplantaciju

Prije nekoliko dana objavljeno je da mu je otkazao drugi presađeni bubreg. Prvu transplantaciju imao je 2007. kada mu je majka donirala organ, ali ga je organizam odmah odbacio. Nakon toga otac mu je donirao bubreg, a on je nedavno počeo otkazivati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Petković iz Krupnja u Srbiji sada je poručio putem tamošnjih medija da je spreman donirati hrvatskom nogometašu svoj bubreg.

"Imam 58 godina i spreman sam dati bubreg Hrvatu Ivanu Klasniću ako prođem na pregledima. Znam tko je on. Znam da je igrao u Engleskoj i Njemačkoj i da je bio hrvatski reprezentativac. Meni uopće nije bitno je li on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin...Bitno je da je čovjek. Hrvati su nam mnogo toga lošeg napravili, pa i ovdje u Podrinju, ali mi to uopće sada nije važno. Najvažnije je tko je kakav čovjek", rekao je Petković za srpski Informer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Nije mi nikakav problem to napraviti. Danas idem liječniku na preglede. Samo se nadam da te preglede mogu obaviti u Lozincu ili Beogradu jer nemam putovnicu kako bih išao u Njemačku. Ako cijela procedura bude u redu dat ću bubreg Klasniću jer ja mogu živjeti i s jednim. Čuo sam da mu je otac već donirao pa ako je mogao njegov nadam se da se i moj može transplantirati", kaže Petković te poručuje kako ga ne zanima novac niti slava.

"Financije me ne zanimaju. Samo humanost. Trenutačno sam nezaposlen i ostalo mi je još godinu dana do mirovine. Nogomet me uvijek zanimao. Dugo sam bio trener lokalnog kluba. Možda će i meni sutra nešto zatrebati, ali sad mi ništa ne nedostaje. Ako Ivan bude imao potrebe da me zove lako će me naći", kaže Petković koji je i sam bio nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam nogomet - boli glava! Pitajte ljude koji me poznaju. Sigurno bih dogurao do Zvezde i Partizana. Devet klubova sam promijenio u Beogradu i devet izvan Beograda", završio je.

Klasnić, inače, trenutačno živi u Hamburgu gdje tri puta tjedno ide na dijalizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo