SVIJET JE POSVE POLUDIO: / Zlatan će u novom klubu zarađivati 75 milijuna eura godišnje!?

Image
Foto: AFP, ANDERS WIKLUND

Da je nogometni svijet posljednjih godina posve izgubio kompas i da se klubovi razbacuju sve većim količinama novca, nije više nikakva tajna.

23.3.2016.
12:54
AFP, ANDERS WIKLUND
VOYO logo

Kinezi su u zimskom prijelaznom roku pokupovali gomilu igrača iz Europe i pritom nisu štedjeli. No, nemaju namjere stati na tome. Talijanski dnevnik piše da Kinezi na ljeto namjeravaju iz PSG-a dovesti Zlatana Ibrahimovića i da će mu dati godišnju plaću od 75 milijuna eura! Postao bi time najbolje plaćeni nogometaš u povijesti!

Kineski predsjednik na čelu projekta

Za usporedbu, imao bi trostruko veća godišnja primanja od najboljeg svjetskog nogometaša Lionela Messija. Priča zvuči suludo, posebno kad se uzme u obzir da Ibrahimović ima 34 godine, ali La Repubblica tvrdi da iza ovog projekta stoji država, odnosno osobno Xi Jinping - kineski predsjednik i glavni tajnik Komunističke partije te zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova je namjera učiniti Kinu nogometnom velesilom i domaćinom Svjetskog prvenstva u bližoj budućnosti i na tom je putu spreman srušiti sve prepreke. Jiangsu Suning je tako, primjerice, ove zime platio 50 milijuna eura za Alexa Teixeiru iz Šahtara, a Guangzhou Evergrande 42 milijuna za Jacksona Martineza iz Atletico Madrida. Sa Zlatanom bi priča bila drugačija: s obzirom da je slobodan igrač, za njega ne treba platiti odštetu, ali Kinezi zato namjeravaju biti izdašni kad je u pitanju njegova plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Repubblica tvrdi da se zasad još ne zna ime kluba koji bi 'udomio' Ibrahimovića, o tome će vjerojatno odlučiti Partija. Ne zna se, dakako, ni što će reći švedski napadač iako 75 milijuna eura za godinu dana zvuči kao ponuda koju je nemoguće odbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo