VIDEO: / Bilić ga neće zvati iako je najučinkovitiji!

Kako se bliži susret s Gruzijom, jedna od ključnih utakmica kvalifikacija za EURO 2012.

7.3.2011.
23:06
VOYO logo

Kada bi se učinkovitost mjerila brojem provedenih minuta na travnjaku te golovima u 2011. godini, to bi bio Ivan Klasnić (u pet utakmica igrao je 250 minuta te zabio tri gola). No, napadač Boltona, koji je prije dva tjedna oslobođen svake sumnje da je bio u društvu djevojke koja je silovana, neće biti na popisu Slavena Bilića. Naime, Ivan nije standardan, igra po pola sata, a već je zagazio i u 32. godinu.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xheek3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Eduarda, od početka će najvjerojatnije igrati Nikola Kalinić koji je odlično igrao u Puli ili Nikica Jelavić koji se potpuno oporavio i uz Srđana Lakića najbolji je strijelac od svih hrvatskih napadača ove sezone.

"Nama je vrlo važno koliko naši reprezentativci igraju u svojim klubovima i jesu li raspoloženi, ali ta statistika ne odlučuje tko će igrati", objasnio je član Bilićevog stručnog stožera Nikola Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je, primjerice, Mario Mandžukić ove sezone najslabiji (zabio je samo jedan gol u 25 dvoboja i 1270 minuta provedenih na travnjaku), uvijek je u planovima izbornika Bilića.

"Njegova je sreća u tome što može igrati na puno pozicija. Ako ste pažljivije pratili naše utakmice, u rasporedu 4-2-3-1 zna se dogoditi da igraju i po tri napadača", kaže Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srđan Lakić, koji u 2011. godini ima problema s navijačima Kaiserslauterna zbog toga što je potpisao za Wolfsburg, te više nije učinkovit kao jesenas. Dvaput je bio na Bilićevu popisu, ali mu izbornik nije dao priliku, a sada je još dalje od kockastog dresa.

"Pozivom u reprezentaciju jasno smo mu dali do znanja da je Lakić jedan od nas. Ali u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji postoje pravila. Igrači koji dulje igraju za kockaste imaju svojevrstan kredit", zaključio je Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Petrić je posljednjih pet utakmica igrao svih 90 minuta. U Tbilisiju će vjerojatno igrati na desnoj strani, a na tu poziciju 'puca' i Ivo Iličević koji je u Puli protiv Čeha igrao sjajno. A i Mladen Petrić, nažalost, nije u reprezentaciji tako dobar kao u dresu svog HSV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, Bilić ima dobar izbor. Kada bi barem takvu situaciju imao u obrani.

Iako Slaven Bilić uvijek pozove pet napadača, najbolji strijelac Hrvatske u kvalifikacijama za Euro 2012. godine je Niko Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postigao je četiri pogotka, od toga su posebno vrijedni oni koje je Niko postigao u Tel Avivu protiv Izraela. Ondje je dvaput zatresao mrežu, a druga dva pogotka postigao je slabašnoj Malti. Kranjčar je postigao polovicu od ukupnog broja naših golova u kvalifikacijama.

Uz njega, po jednom su se na popis strijelaca upisali Ivica Olić, Mario Mandžukić, kapetan Darijo Srna i Nikola Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo