ČOVJEK KOJI JE SPAŠAVAO SCHUMACHERA OTKRIO NOVE DETALJE NESREĆE: / Ovako je to izgledalo iz njegove perspektive

Image
Foto: AFP, CRISTINA QUICLER
29.12.2018.
17:55
AFP, CRISTINA QUICLER
VOYO logo

Schumacherova zdravstvena situacija je jedna od najvećih tajni današnjeg sporta

Danas je točno pet godina otkako je najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 Nijemac Michael Schumacher teško stradao na skijanju u francuskim Alpama, a njegovo zdravstveno stanje i dalje je skriveno od javnosti.

Sedmerostruki svjetski prvak je stradao 29. prosinca 2013. na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu. Premda je nosio skijašku kacigu, doživio je teške ozljede glave. Prebačen je u bolnicu u Grenobleu gdje je podvrgnut dvjema operacijama i stavljen u induciranu komu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet mjeseci kasnije prebačen je s odjela intenzivne skrbi na rehabilitacijski odjel, a u lipnju 2014. je iz Grenoblea premješten u Sveučilišnu bolnicu u Lausanni. U rujnu iste godine stigao je u svoj dom u švicarskom Glandu, mjestašcu na obali Ženevskog jezera.

Od tada mediji samo nagađaju o njegovom zdravstvenom stanju, no obitelj o svemu šuti. Schumacherova zdravstvena situacija tako je postala jedna od najvećih tajni današnjeg sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio medija navodi kako Schumacher bespomoćno leži u bolničkom krevetu, dok drugi tvrde kako samostalno hoda po kući i da se oporavak dobro odvija. Također postoje i špekulacije o tome koliko košta njegova medicinska skrb, pa se tako spominje i brojka od 55.000 eura mjesečno.

Zadržavanje privatnosti

Jedna od osoba koja se brine da Schumacherovo stanje ostaje tajnom je menadžerica Sabine Kehm. Povremeno šalje izjave za tisak, koje su općenite naravi i govore o tome da njegova obitelj pokušava učiniti sve najbolje kako bi se Michael Schumacher oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razumijem da ljude zanima Schumacherovo zdravstveno stanje. Međutim, njegova obitelji želi zadržati svoju privatnost,” poručila je Kehm.

"Često razmišljam o toj nesreći. Pogotovo kad vidim stijene prekrivene snijegom na rubu skijališta. Ne znam ni ja kako je, ali htio bih čuti lijepe vijesti o njemu", rekao je za njemački Focus Stephane Bozon, koji je koordinirao akciju spašavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne zna zašto je iskusan skijaš kao što je Michael skrenuo sa staze i otišao u neobilježeni dio gdje je naletio na stijenu koja ga je odbacila tri i pol metra u zrak. Udario je u drugu stijenu koja je bila udaljena 10 metara. Kaciga mu je pukla od siline udarca.

"Odmah sam digao helikopter jer ga je bilo teško prevesti u bolnicu drugačije. Znali smo da je stanje bilo ozbiljno", ispričao je Bozon pa zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istoga dana na mjestu gdje je Michael pao stigli su istražitelji. Sjećam se i da su spasioci imali dosta problema kad su ukrcavali Michaela jer je bio dosta blizu skijališta, nekih osam metara izvan staze. I sljedeći dan sam bio na istom mjestu, fotografirao sam mjesto gdje je pao", dodao je Bozon.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo