Skandal na suđenju: 'Najveće zataškavanje u povijesti sporta?'

Tenisači Rafael Nadal i Andy Murray oštro su kritizirali skandaloznu odluku suda u Madridu da se unište svi dokazi u zloglasnoj dopinškoj aferi nazvanoj 'Operacija Puerto'.

4.5.2013.
10:39
VOYO logo

Podsjetimo, doktor Eufemiano Fuentes, osumnjičen za distribuciju dopinga brojnim sportašima, osuđen je na godinu dana zatvora zbog ugrožavanja javnog zdravlja.

Kako u Španjolskoj sve do 2006. nije bilo zakona kojim bi se kažnjavao doping i njegova distribucija, Fuentes je osuđen samo za ugrožavanje javnog zdravlja. Ozloglašeni je liječnik tijekom suđenja priznao da je prije 2006. nabavljao zabranjene supstance za bicikliste, atletičare, tenisače, boksače i nogometaše. Njihova imena, međutim, nikad neće izaći na vidjelo budući da je sud naredio da se unište svi dokazi, uključujući i zaplijenjene vrećice krvi sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka o uništavanju dokaza je pogrešna. Takva presuda nije pozitivna ni za koga. Profitirat će samo oni koji su varali", istaknuo je osvajač 11 Grand Slam naslova.

Nadal, međutim, nije bio jedini tenisač koji je kritizirao neobičnu odluku španjolskog suda. Pridružio mu se i aktualni pobjednik US Opena, Škot Andy Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovaj je slučaj obična šala. Najveće zataškavanje u povijesti sporta? Zašto bi sud naredio da se unište vrećice krvi? Zataškavanje'', poručio je Murray putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo