RIJETKI SU SVJESNI KAKAV PAKAO ČEKA HRVATSKE RUKOMETAŠE SLJEDEĆE GODINE: / 'Tko to uspije, napravit će remek-djelo'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Svjetsko prvenstvo u Egiptu prvo je u povijesti s 32 reprezentacije. One su razvrstane u osam skupina po četiri reprezentacije od kojih će samo najslabija otpasti u prvom krugu

9.9.2020.
22:58
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši igrat će u skupini C Svjetskog prvenstva koje će se od 14. do 31. siječnja 2021. održati u Egiptu, a protivnici će nam biti Katar, Japan i Angola.

Hrvatskoj će nastup u Egiptu biti 14. na svjetskim prvenstvima, a uz zlato 2003. godine, tu su još tri srebrne i jedna brončana medalja. Posljednja medalja najmanjeg sjaja osvojena je pod vodstvom Slavka Goluže, prije sedam godina u Španjolskoj. Skupinu je za RTL prokomentirao izbornik Hrvatske Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je priče da je skupina teška i da je lagana. Ja bih rekao da je osrednja. Ne trebamo biti nezadovoljni. Katar nas je već pobijedio na velikim natjecanjima i vrlo je nezgodan protivnik za nas. Oni dobro napadaju duboku zonu u kojoj mi igramo. Trenira ih Rivera koji je jedan od najboljih trenera. Vrlo su disciplinirani. I Japanci imaju izvanrednog trenera. Spremanju se za Olimpijske igre. Protiv Angole sam igrao kao izbornik Makedonije i oni jesu potencijal što se tiče antropometrije i snage, ali mi smo objektivno tu favoriti. Mi bismo trebali proći u onu drugu skupinu koja će se formirati nakon prvog kruga", rekao je Červar.

Zahtjevan raspored

Hrvatsku reprezentaciju nakon koronapauze čeka vrlo zahtjevan zadatak. Sljedeće godine idemo na Svjetsko prvenstvo pa onda imamo kvalifikacije za Olimpijske igre, a nakon toga i samo natjecanje u Tokiju ako se kvalificiramo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će stvarno remek-djelo tko bude u svemu tome posložio reprezentaciju i napravio uspjeh. Mi smo navikli naše navijače na visoke ciljeve. Moramo na sve to pozitivno gledati. Moramo se kvalificirati na Olimpijske igre u ožujku. Najbolja je taktika korak po korak. Znam da je igračima u ovom trenu teško jer imaju malo treninga i malo utakmica. Borimo se s nevidljivim neprijateljem. Mislim da nećemo imati duge pripreme. Bitno je da su igrači gladni pobjede. Kad imaš cilj i ideju, samo je bitno koliku ćeš cijenu za to platiti. Na Europskom prvenstvu smo pokazali nevjerojatnu mentalnu snagu, igrali smo najbolji rukomet i izašli kao moralni pobjednici. Pokazali smo cijelom svijetu kako se igra i mora nas krasiti ta skromnost i poniznost te borbenost", zaključio je Červar.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu prvo je u povijesti s 32 reprezentacije. One su razvrstane u osam skupina po četiri reprezentacije od kojih će samo najslabija otpasti u prvom krugu. Nakon toga formiraju se četiri skupine s po šest reprezentacija od kojih na kraju dvije najbolje idu u četvrtfinale, odnosno nokaut fazu i borbu za medalje. Osmina finala dakle više ne postoji. Prvenstvo se igra u dva grada. Tri dvorane nalaze su u Kairu i njegovoj široj okolici, a četvrta je u Alexandriji koja je od Kaira udaljena 125 kilometara. Egipćani se još uvijek nadaju da će gledatelji moći nazočiti susretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo