previše griješio / Čilić ostao bez polufinala Indian Wellsa: Goffin u deset dana dvaput svladao našeg tenisača

Čilić je po drugi puta u samo deset dana izgubio od Goffina, 18. tenisača svijeta, koji je Marina svladao i u Davis Cup dvoboju na zemlji Liegea

18.3.2016.
8:59
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se od nastupa na Premier ATP turniru u Indian Wellsu porazom u četvrtfinalu od Belgijanca Davida Goffina s 6-7 (4), 2-6. 

Čilić je po drugi puta u samo deset dana izgubio od Goffina, 18. tenisača svijeta, koji je Marina svladao i u Davis Cup dvoboju na zemlji Liegea. U Indian Wellsu je Marin propustio previše u prvom setu, uključujući i četiri set-lopte, da bi izbacio Goffina i ušao među četiri najbolja u Indian Wellsu, svojevrsnom 'petom' Grand Slamu. od 12 ponuđenih lopti za obrat, Čilić je iskoristio samo jednu, a imao je samo 56 posto ubačaja prvoga servisa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set je bio vrlo dramatičan, a otišao je na stranu Belgijanca, iako je Čilić kod 6-6 propustio četiri set lopte, a u "tie-breaku" je prokockao i vodstvo od 3-1. Ranije se Marin izvukao kada je kod 4-4 izgubio svoj servis, uzvrativši u gemu kada je Belgijanac servirao za set.

U drugom setu je Belgijanac propustio tri "break-lopte" četvrtom gemu, da bi u šestom gemu Čilić bez poena izgubio svoj servis, a Goffin je vodstvo od 4-2  pretvorio u lakih 6-2 i ostvario još jednu pobjedu nad prvim hrvatskim "reketom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo