Petra Martić osvojila prvi WTA naslov u karijeri

U finalu parova na WTA turniru u Parizu Petra Martić je s njemačkom partnericom Annom-Lenom Grönefeld u finalu svladala Amerikanku Jill Craybas i Čehinju Barboru Zahlavovu Strycovu sa 7:6(7), 6:3.

11.2.2012.
21:41
VOYO logo

Prošle godine su Martić i Grönefeld bile pobjednice na jakom ITF turniru u Francuskoj, a u Parizu su stigle i do pobjede na jednom WTA turniru. Najbolja hrvatska tenisačica koja je u siječnju napunila 21 godinu u ovom trenutku zauzima 85. mjesto ljestvice igračica parova, dok je Grönefeld na 60. poziciji.

Martić je novu sezonu u ovoj konkurenciji započela plasmanom u osminu finala Australian Opena, no ništa od dosadašnjih rezultata ne može se mjeriti s trijumfom u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalnom ogledu koji je trajao sat i 20 minuta Martić i Grönefeld su prvi set dobile nakon velike borbe u odlučujućoj igri u kojoj su slavile s 9:7.

U drugom setu je bilo nešto lakše ponajprije jer su Craybas i Zahlavova Strycova realizirale samo jednu od sedam prilika za obrat, dok su Martić i Grönefeld bile puno uspješnije iskoristivši dvije od tri šanse za oduzimanje servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednice su inkasirale 33 tisuće dolara, te 470 WTA bodova, naravno za ljestvicu parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo