FORLAN JUNAK DOMOVINE / Urugvajci rekordni osvajači Cope

Image

Petnaestim osvajanjem naslova prvaka Južne Amerike, Urugvaj je postao najuspješnija nacija u tom natjecanju. Za još jednu titulu uvjerljivo su nadigrali Paragvaj s 3:0.

25.7.2011.
7:33
VOYO logo

Nogometaši Urugvaja po rekordni su 15. put osvojili naslov prvaka Južne Amerike. Oni su u finalu ovogodišnje Copa Americe, odigranom na stadionu Monumental u Buenos Airesu, svladali Paragvaj sa 3:0 (2:0).

Strijelci za Urugvaj bili su Luis Suarez u 12. i Diego Forlan u 42. i 90. minuti.

Forlan je s dva postignuta gola dostigao rekord star 81 godinu. Rekord se odnosi na broj golova u dresu urugvajske reprezentacije koji još od 1930. godine drži Hector Scarone sa svojim 31 golom u 52 nastupa. Diego Forlan, napadač Atletico Madrida, sada je izjednačio njegovo ostvarenje, ali u 82 nastupa.

Urugvajci su daleko bolje ušli u utakmicu, gotovo čitavo prvo poluvrijeme igralo se na polovici terena koji je pripadao Paragvajcima, a rezultat takve igre bila su i dva pogotka koje su postigli najbolji urugvajski igrači.

Prvi gol postigao je Suarez koji je odlično primio loptu u paragvajskom kaznenom prostoru, a potom preciznim udarcem poslao loptu od vratnice u mrežu. Forlan je povisio na 2-0 u završnici prvoga dijela na dodavanje Arevala Riosa nakon pogreške paragvajske obrane.

U drugom dijelu igralo se ravnopravnije, ali Paragvajci nisu uspjeli realizirati niti jednu od svojih prilika kako bi učinili utakmicu neizvjesnijom. U samoj završnici utakmice Forlan je iz protunapada svojim drugim pogotkom povisio na konačnih 3-0.

Urugvaj je 15. osvojenom "Copa Americom" postao najuspješnija nacija, druga Argentina ih ima 14, a treći Brazil samo osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo