Masna hrana povecava rizik od Parkinsonove bolesti

Znanstvenici s Univerziteta Tubingen u Njemackoj utvrdili su da premasna hrana povecava rizik od Parkinsonove bolesti.

18.9.2014.
14:18
VOYO logo

Misevi koji su jeli masnu hranu postali su gojazni i dobili dijabetes, a kod njih su uoceni i simptomi Parkinsonove bolesti, te su umrli ranije od ostalih miseva koji su jeli 'balansiranu' hranu.

Jedna od znanstvenica, Carola Rotermund je kazala da je svakako potrebno provesti i druga istrazivanja kako bi se utvrdila veza izmedu hrane i Parkinsonove bolesti, ali, kako je istaknula, njihovo istrazivanje je pokazalo da premasna hrana uzrokuje nakupljanje proteina alpha-synuclein u organizmu, sto doprinosi bolesti celija. Istrazivanje je objavljeno u casopisu Journal of Neurochemistry, pise radiosarajevo.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, jedno americko istrazivanje je pokazalo da su osobe koje pate od migrene sklonije dobivanju Parkinsonove bolesti. Prema istrazivanju, osobe s migrenom imaju dva puta veci rizik obolijevanja od Parkinsonove bolesti, a ovo istrazivanje, u kojem je sudjelovalo 5.620 osoba, objavljeno je u casopisu Neurology.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo