Jeste li 100 posto sigurni da jedete crni kruh? Evo kako nas varaju!

Jedan od prvih savjeta koji dobijemo kada je u pitanju zdaviji nacin prehrane je da bijeli kruh zamijenimo crnim ili razenim.

9.12.2014.
11:34
VOYO logo

No, nije svaki crni kruh takav zbog sastojaka od kojih je napravljen. Cesta je pojava da je u stvari samo obojen.

'Kruh moze imati tamnu boju koju je dobio od supstanci koje se zapravo ne bi smjele nalaziti u kruhu. Dodaju se kava, kakao, prirodna i umjetna bojila, crveno vino...', opisao je za list Kurir pekar koji je dobro upoznat s metodama bojenja kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni svaki razeni kruh, nije doista takav. Razenim se kruhom moze nazvati samo onaj koji sadrzi najmanje barem 30 posto razenog brasna. Problem je sto se, nakon sto je kruh ispecen. ne moze tocno odrediti koliku kolicinu razi sadrzi.

Kako prepoznati pravi crni kruh?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Stavite u vodu komad sredine crnog kruha.Aako kruh pobijeli, a voda potamni, znaci da je obojan. - Crni kruh je tvrd, zbijen i ima vecu vlaznost nego bijeli. - Crni kruh ne moze biti prozracan i elastican - Sredina crnog kruha ima dublje pore i manja mu je zapremnina - Crni kruh drigacije mirise od bijelog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo