KRUMPIR IPAK NE DEBLJA / Nije vazno samo sto jedete vec i kako

Svi oni koji vole krumpir, a suoceni su s istrazivanjima koja pokazuju da ima visok glikemijski indeks (GI) tj. brzo povecava razinu secera u krvi.

6.3.2015.
11:51
VOYO logo

No, istrazivanje objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition pokazuje da krumpiri mozda nisu tako losi kako se mislilo ako se konzumiraju kao prilog, uz meso ili povrce.

Bernard Venn i njegove kolege provele su istrazivanje na 30 zdravih, mladih ljudi i mjerili su njihov GI za vrijeme tri razlicita obroka. U jednom obroku je bio krumpir kao prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenadujuce, dr. Venn tvrdi da je nakon tog obroka GI bio nizak, sto znaci da ce se hrana razgradivati polako, sto nije karakteristicno za krumpir kada ga jedete samog.

'Ne mislim da bi se ljudi trebali pojati krumpira i opcenito hrane s visokim GI. Nas rad pokazuje da male kolicine krumpira kao prilog nece ludo povecati razinu secera u krvi', pojasnjava Venn

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo