Pranje piletine prije pripreme
Strucnjaci ne preporucuju pranje piletine prije termicke obrade. Naime, pranjem piletine u sudoperu potencijalno opasne tvari s mesa mogu se rasprsiti po kuhinji. Vazno je i da nakon sto ste dirali sirovo meso obavezno operete ruke, sudoper i dasku na kojoj ste ga sjekli
Nakon sto ste ih narezali, namirnice ne stavljate u hladnjak
Isjeceno voce i povrce se brze kvari. Zbog toga, ukoliko ga ne pojedete odmah, potrebno ga je sto prije staviti u hladnjak.
Pogresno zamrzavate hranu
Zamrznuta hrana bi trebala biti cvrsto zapakirana kako ne bi upila ili ispustila mirise, ali i da joj kristali leda ne pokvare okus.
Ne kuhate hranu dovoljno dugo
Profesionalni kuhari znaju procijeniti je li meso peceno ili skuhano po dodiru, mirisu ili izgledu. U kucnoj radinosti se preporuca koristenje kuharskog termometra. Nakon svake upotrebe obavezno ga operite.
Ostavljate hranu na sobnoj temperaturi
Hrana ne smije stajati na sobnoj temperaturi duze od dva sata.