Najcesce pogreske koje svi cinimo u kuhinji, a kojih se pod hitno moramo rijesiti

Gotovo svi se pridrzavamo pravila da operemo ruke prije no sto krenemo s pripremom namirnica za objed.

16.12.2014.
6:39
VOYO logo

Pranje piletine prije pripreme

Strucnjaci ne preporucuju pranje piletine prije termicke obrade. Naime, pranjem piletine u sudoperu potencijalno opasne tvari s mesa mogu se rasprsiti po kuhinji. Vazno je i da nakon sto ste dirali sirovo meso obavezno operete ruke, sudoper i dasku na kojoj ste ga sjekli

Nakon sto ste ih narezali, namirnice ne stavljate u hladnjak

Isjeceno voce i povrce se brze kvari. Zbog toga, ukoliko ga ne pojedete odmah, potrebno ga je sto prije staviti u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogresno zamrzavate hranu

Zamrznuta hrana bi trebala biti cvrsto zapakirana kako ne bi upila ili ispustila mirise, ali i da joj kristali leda ne pokvare okus.

Ne kuhate hranu dovoljno dugo

Profesionalni kuhari znaju procijeniti je li meso peceno ili skuhano po dodiru, mirisu ili izgledu. U kucnoj radinosti se preporuca koristenje kuharskog termometra. Nakon svake upotrebe obavezno ga operite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavljate hranu na sobnoj temperaturi

Hrana ne smije stajati na sobnoj temperaturi duze od dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo