Obozavate polizati zlicu kojom se radila krema za kolac? Vise necete to ciniti!

Vecina nas voli polizati zlicu kojom se spravljala krema za kolac, no strucnjaci kazu kako to nije najbolja ideja.

10.12.2014.
10:13
VOYO logo

Smjesa koja sadrzi sirova jaja nosi rizik od salmonele, bakterije koja uzrokuje proljev i povracanje. Jedini siguran nacin da izbjegnete salmonelu je termicka obrada jaja.

Jaja treba cuvati u hladnjaku na temperaturi nizoj od cetiri stupnja, a jaja koja su napuknuta treba odmah baciti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreme koje sadrze jaja treba kuhati na temperaturi od 70 stupnjeva Celzijusa.

Ostatke hrane odmah treba vratiti u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirova ili meko kuhana jaja, osobito trebaju izbjegavati djeca i osobe starije dobi.

Salmonelom se mozete zaraziti i konzumiranjem zagadenih namirnica zivotinjskog porijekla – jaja, proizvoda od jaja, meso, mesne preradevine, mlijeko i mlijecni proizvodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako cete znati jeste li se zarazili? Bolest nakon inkubacije, koja traje od 12 do 24 sata, pocinje naglo. Simptomi su groznica, visoka temperatura, glavobolja, bolovi u trbuhu, mucnina, povracanje i proljev. Bolest moze potrajati do tjedan dana, pise portal stvarukusa.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo