[VIDEO] NEMA ŠANSE DA POGODITE KOJA SE IKONA POJAVILA NA UTAKMICI DINAMA: / Bio je na Zapadu među navijačima i sve je snimao

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zanimljivo je kako se među tih 29.385 gledatelja na stadionu našlo i jedno već pomalo zaboravljeno ime

12.12.2019.
11:11
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Europska priča zagrebačkog Dinama je završila za ovu sezonu nakon što su "Modri" u susretu zadnjeg kola C skupine Lige prvaka na stadionu Maksimir izgubili od Manchester Cityja s 1-4, dok je Atalanta u Harkivu pobijedila Šahtar s 3-0, pa je Dinamo završio kao posljednji. Dinamo je poveo u 10. minuti golom Danija Olma, no gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat sa četiri pogotka, tri je zabio Brazilac Gabiel Jesus, a među strijelce se upisao i Phil Foden.

Na tribinama je također bilo posebno. Dvoboj između Dinama i Manchester Cityja pratilo je 29.385 gledatelja, međutim nije oboren rekord maksimirskog stadiona otkako su uvedeni brojači. Premda se očekivalo više od 30.000 ljudi na Maksimiru i obaranje rekorda posjećenosti, to se ipak nije dogodilo. Rekord i dalje drži ogled protiv Malmoa u play-offu Lige prvaka 2011. godine kada je na tribinama stadiona Maksimir bilo 30.065 gledatelja. Otkako je Nenad Bjelica preuzeo 'modre' najviše gledatelja je bilo na Benfici - 29.704, ogled protiv Atalante pratilo je 28.863 gledatelja, a protiv Šahtara 28.316 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

11.12.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 6. kolo, GNK Dinamo - Manchester City. Navijaci Photo: Igor Soban/PIXSELL

Stigao Mitu

Uglavnom, zanimljivo je kako se među tih 29.385 gledatelja na stadionu našlo i jedno već pomalo zaboravljeno ime. Naime, na Zapadu je bio legendarni dinamovac i HNL-ovac Dumitru Mitu. Rumunj je imao trofejnu karijeru u Dinamu osvojivši dva prvenstva, dva superkupa i jedan kup, a u 91 utakmici zabio je za "modre" 19 golova. Mitu je snimao početak utakmice i koreografiju sa zastavicama te je video objavio ga na svojem Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo